Dömd för stöld av jacka

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En man som stått åtalad för ringa stöld har nu fått sin dom av Örebro tingsrätt.

Mannen, som är född 1958 och hemmahörande i Degerfors, var i höstas på en affär i Mariebergs handelsområde utanför Örebro. Där ertappades han med att stjäla en jacka värd 699 kronor.

Mannen, som har erkänt gärningen, döms att betala 100 dagsböter à 50 kronor, totalt 5000 kronor. Han ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferfonden.

När mannen begick brottet var han villkorligt frigiven och hade en månad och 20 dagar kvar på sitt gamla straff. Tingsrätten bedömer att jackstölden är ett så pass lindrigt brott jämfört de brott han tidigare dömts för att han slipper sitta av den tid han hade kvar på det förra straffet när han blev villkorligt frigiven.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.