• idag
  27 maj
  14°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fina resultat av hemmaekipage

Familj
PUBLICERAD:
Från vänster tvåa Laila Strandberg med Tui, etta Liza Johansson med Vega och trea Carina Persson med Jäger.
Foto: Anna Hultkrantz
Söndagen den 16 juni arrangerade Karlskoga Brukshundklubb sin första rallylydnadstävling i klasserna nybörjare och fortsättning. Carina Persson och Jäger blev bästa hemmaekipage med fina poäng.

112 ekipage kom till start i de fyra olika klasserna. Carina Persson med australian shephardhanen Östra Gredas Valentino från Karlskoga brukshundklubb placerade sig som tvåa i Nybörjarklass A och som trea i Nybörjarklass B. I Fortsättningsklass A blev Nina Frisell Edvardsson med Amerikanska cockerspanieln Amerizells Tequila Sunrise åtta. Domare var Kristin Wendel och Helena Braathen Johansson.

Placering 1-3 och ekipage från Karlskoga brukshundklubb

Nybörjare A, 40 startande, 1) Believe in me bohemian Tarn, Liza Johansson, Eskilstuna BK, 100 poäng, 2) Östra Gredas Valentino, Australian shephard, Carina Persson, 97 poäng, 3) Frontpage Gryla, Ida Lindström, Svenska Lundehundsällskapet, 96 poäng, 14) Gluntens Maestro, borderterrier, Lotta Hermansson, 82 poäng, 15) Amerizells Unique Diamond, amerikansk cockerspaniel, Nina Frisell Edvardsson, 80 poäng, 21) Springer Novas Basco Af Demi, Nova scotia duck tolling retriever, Anna Hultkrantz, 71 poäng. 28) Charmdroppens James Lover, Elisabeth Westerlund, 61 poäng.

Nybörjare B, 37 startande. 1) Believe in me bohemian Tarn, Liza Johansson, Eskilstuna BK, 100 poäng, 2) Busy Border Tui, border collie, Laila Strandberg SBKs Halmstaavdelning, 100 poäng, 3) Östra Gredas Valentino, Australian shephard, Carina Persson, 98 poäng, 6) Gluntens Maestro, borderterrier, Lotta Hermansson, 92 poäng, 20) Springer Novas Basco Af Demi, Nova scotia duck tolling retriever, Anna Hultkrantz, 76 poäng, Grejaskogens Skurk, Petra Hermansson, 76 poäng.

Fortsättning A, 18 startande: 1) Se upp dansa efter min pipa, pudel mellan, Emma Nilsson, Karlstad BK, 90 poäng, 2) Wästborders Bright side of life, Borderterrier, Lotta Thorell, Örebro BK, 3) Vickulas Zpana, Australian kelpie, Birgitta Johansson Kumla BK, 81 poäng, Muggebigge Cayenne, Shetland sheepdog, Joline Björkegren, Tranås BK, 81 poäng, Chandis andra Gosan, bostonterrier, 81 poäng, 8) Amerizells Tequila Sunrise, amerikansk cockerspaniel, Nina Frisell Edvardsson, 75 poäng.

Fortsättning B, 17 startande, 1) Vickulas Zpana, Australian kelpie, Birgitta Johansson Kumla BK, 100 poäng, 2) Cheslabben Cherry Blossom, Ulla-Britt Östman, Götene BK, 93 poäng, 3) Se upp dansa efter min pipa, pudel mellan, Emma Nilsson, Karlstad BK, 90 poäng, 3) Muggebigge Cayenne, Shetland sheepdog, Joline Björkegren, Tranås BK, 90 poäng.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.