Branden är nu släckt på Mosserudstippen

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Bergslagens räddningstjänst
Branden ute på Mosserudstippen är nu släkt, personal från räddningstjänsten kommer finnas på plats för att kyla ned högen. Anläggningen kommer öppna igen klockan 12.00 i dag för allmänheten.

Räddningsinsatsen är nu avslutad och branden är släckt. Räddningstjänsten kommer finnas på plats under förmiddagen för fortsatt nedkylning av högen. Mosseruds avfallsanläggning öppnar för allmänheten idag fredag klockan 12:00. Vi kommer hålla extra öppet imorgon lördag.

Det var 4 000 ton avfall som i onsdags började brinna på Mosserudstippen. Branden startade i en hög på sorteringsplanen där det lagrades industriavfall. Branden spred sig senare även till en annan hög med främst med uttjänta möbler. Som mest jobbade ett trettiotal personer med branden.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.