Brister när barn avled efter förlossning

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Ett barn föddes mycket medtaget efter en långdragen förlossning på sjukhus i Karlstad och avled några dagar senare, skriver nyhetsbyrån Siren.

Fosterövervakningen visade på avvikelser i stort sett hela tiden under förlossningen, som sattes igång på konstgjord väg men gick långsamt, enligt en lex Maria-anmälan.

Mamman hade veckan innan förlossningen diagnostiserats och behandlats för havandeskapsförgiftning. Barnet föddes mycket medtaget och omhändertogs omedelbart av barnläkare och togs till barnkliniken i Örebro för fortsatt vård men avled efter några dagar.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.