• idag
  28 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Byggstöld för 100 000 kronor på Saabs skyddsklassade område

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Saab Dynamics huvudkontor renoveras och någon har varit inne på byggområdet och stulit verktyg.
Foto: Anders Persson
Under tisdagsmorgonen har ett byggföretag anmält till polisen att tjuvar stulit elverktyg för 100 000 kronor. Stölden har skett i Saab Dynamics kontor i det så kallade Boforskontoret, där en större renovering pågår.

En stor renovering pågår i delar av Saab Dynamics kontorslokaler i Karlskoga. Tjuvarna har klippt upp ett byggstaket in till byggarbetsplatsen på Boforsvägen och där stulit verktygen.

– Det totala värdet på de verktyg som tjuvarna kom över är runt 100 000 kronor. Det ska handla om sju stycken olika elverktyg. Enligt anmälan handlar det om skruvdragare, sticksåg, handklinga, borrmaskiner och batteriladdare, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen.

Flera av elverktygen är av det japanska märket Makita och är dyra att köpa.

Det är oklart hur tjuvarna sedan tagit sig in i lokalerna.

– Det är ett företag som gjort anmälan. Men det finns cirka tio företag på byggarbetsplatsen. Det kan nog komma in flera anmälningar vartefter de ser över sina verktyg. Vet inte om det råder byggsemester eller om bygget är igång. Det återstår att se, säger Stefan Dangardt.

Polisen vet inte om det är ett beställningsjobb, då tjuvarna stulit verktyg av samma märke.

De kommer att göra en brottsplatsundersökning och de söker efter vittnen till händelsen som ska ha skett någon gång under natten mot tisdagen.

Saab Dynamics huvudkontor är skyddsklassat och har ett högt skyddsbehov. Johan Markström är säkerhetsansvarig på Saab Dynamics.

– Vi har alltid skyddsväktare som kontrollerar området. Men givetvis när det händer något sånt här så ser vi över om säkerheten är tillräcklig, eller om det är något mer vi behöver göra. Jag kan inte säga så mycket mer förrän jag fått hela bilden klart för mig, sedan kommenterar vi inte hur vårt skydd ser ut säger Johan Markström.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.