Nytt rekord för mopedtävling – över 70 rundade Möckeln

Nyheter
PUBLICERAD:
Ett antal frågekontroller längs med banan fick deltagarna att tänka till.
Foto: Stefan Olzon
Ett 70-tal mopeder startade i årets mopedrally i lördags – och bara tre tvingades avbryta. Det är nytt deltagarrekord för den årliga tävlingen i Karlskoga motorweteraners regi.

Så kallade rattbikes till välpolerade orginalmopeder i nyskick stod uppställda vid tävlingsstarten vid Bofors station, där Motorweteranerna numera har sin klubblokal.

– Det är alldeles uppenbart att intresset för äldre mopeder håller i sig och lika uppenbart är att även chaufförerna i allmänhet har uppnått en respektabel ålder, säger Stefan Olzon vid Karlskoga motorweteraner.

Att ett 70-tal mopeder kom till start slår de tidigare deltagarrekord med råge, av dem som deltog var det bara tre som inte kom i mål. Bofors station var tävlingens start och mål och själva tävlingen kördes runt Möckeln.

– Vi körde över Kosia till Ölsdalen och vidare till Berget, där fika intogs. Därefter körde vi vidare till Ängebäck, Gräsdalen och Botorp för att senare köra en slinga tillbaka till Bofors station via Lämås och Espedalen. Ett antal frågor fanns att besvara utmed vägen, berättar Stefan Olzon.

Jan Saarela vann förstapriset efter att ha haft flest rätt på frågorna, totalt 15 rätt.

Blåröken låg tung över Bofors station när 70 mopedister gav sig iväg.
Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.