• idag
  29 sep
  12°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kritik och anmälningar växer mot IP-only

Nyheter
PUBLICERAD:
Så långt som till grävarbete för fiberkabel har inte arbetet kommit än, men bredbandsföretaget har sökt bygglov för en teknikbod
Foto: Anna-Stina Tallmyren
I juni berättade vi om kritiska röster mot IP-Only och att ett par i Åtorpsområdet gjort en anmälan till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, mot bredbandsoperatören. De var långt ifrån ensamma då företaget anmälts 181 gånger i år.

Trots att bredbandsbolaget IP-Only får mest statliga bidrag för att bygga ut fibernätverket i landet, så har de 181 anmälningar mot sig i år.

– Det är ett stort misslyckande för oss. Vi prioriterar att få ner anmälningarna framöver. Min tro och förhoppning är att de kommer börja gå ner i slutet av det här året, säger Fredrik Borg, affärsområdeschef konsument på IP-only, till SVT.

Enligt TT har företaget beviljats 845 miljoner kronor i bidrag varav 65 miljoner betalats ut hittills.

Förseningar

Många projekt är försenade och då kunder försökt häva avtalet de tecknat, på grund av förseningarna, så kostar det dyra pengar. Som vi rapporterat tidigare kräver företaget 6 900 kronor från var och en som vill upphäva avtalet trots avtalstexten ”IP-Only åtar sig att leverera fiberanslutningen senast tjugofyra (24) månader från mottagen beställning”.

I Åtorp startade de första diskussionerna om fiberutbyggnaden för tre år sedan. Nu i sommar har företaget kommit så långt, att de hos bygg- och miljönämnden gjort bygglovsansökan om att få uppföra en teknikbod i centrala Åtorp. Ärendet är för tillfället ute på grannhörande i området. Bygglov är därmed inte klart för nämnda bod än och företaget har som beräknad byggstart satt 25 september.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.