Franska chansoner på Stadra

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Magnus Wetterholm på scenen.
Foto: Dragan Popovic
Stadra teater avslutar sommarsäsongen med två kvällar med franska chansoner.

Den 14 och 15 augusti inleds avslutningen. Tillsammans med musikerna Jonas Abrahamsson piano, Anja Strautmanis cello och Gaia Pilossian fiol, fortsätter Magnus Wetterholm ett franskt äventyr med sånger av Edit Piaf, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Michel Legrand och många fler. Det blir välkända klanger, berörande berättelser, älskade sånger, underhållande historier. I den första akten värms det upp med Jacques Brels sånger. Magnus Wetterholm är en stor Breltolkare, men repertoaren breddas nu.

Blod, mord och elände handlar det om den 16 augusti. Claes-Göran Wetterholm har gästat scenen förr och givit publiken resor över hav och land i gastkramande berättelser. Claes-Göran är en av världens stora auktoriteter kring båtar och då främst Titanic. Nu gräver han ur djupet av svensk folktro och skildrar såväl skrömt som sanning. Med på scenen är folksångerskan Monika Söderberg, sång och cittra, samt Peter Ulveby, dragspel.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.