• idag
  20 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • onsdag
  21 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Positivt möte om järnvägen

Trafik
PUBLICERAD:
Under Arendalsveckan i Norge presenterade bolaget Oslo-Sthlm 2.55 hur en snabbare järnvägsförbindelse mellan huvudstäderna kan förverkligas snabbare och finansieras utan att betalas med skattemedel. En järnväg som kan bli en bro över Möckeln.

Reaktionerna blev positiva. Den norska samferdselsministern Jon George Dale menar i en kommentar till norsk media att det vore smart att genomföra projektet om det är lönsamt. Även Sverre Myrli, som är transportpolitisk talesperson för Arbeiderpartiet, vill utreda möjligheterna för projektet.

"Vi hoppas naturligtvis att de signaler som kommit från högsta politiska nivå i Norge besvaras av svenska företrädare. Det som krävs nu är att regeringarna påbörjar diskussionen om hur man förverkligar förbindelsen mellan Oslo och Stockholm", avslutar Jonas Karlsson, VD för Oslo-Sthlm 2.55 i ett pressmeddelande.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.