En hyllning till uppstart och nystart med energi

Familj
PUBLICERAD:

Nu är det dags för en ny arbetstermin. Jag är lyckligt lottad som får komma tillbaka till en arbetsplats där kollegorna längtat tillbaka till jobbet. Inte för att semestern inte levererat den perfekta blandningen av vila, energiboost och upplevelser. Nej, helt enkelt därför att jobbet är meningsfullt och att det finns kloka, erfarna och hjälpsamma arbetskompisar som hjälps åt för att nå bästa resultat för de vi är till för. Uppdraget är att öka chansen att alla barn får sina rättigheter tillgodosedda utifrån barnkonventionen och att skapa förutsättningar för att stärka folkhälsan. Inga små uppdrag och definitivt inget som en person kan åstadkomma ensam. Inte konstigt att det känns roligt och värdefullt att komma tillbaka till jobbet. Samtidigt konstaterade vi också att det snart är jul, med tanke på hur fort dagarna susar förbi och allt som ska göras.

I helgen bjöd jag och en kompis några vänner på middag och vi ville göra den lite speciell. Någon dag inför själva middagen satt vi på hennes balkong för att planerade mat och dryck. Vi funderade lite, och sa sedan i munnen på varandra att vi ville ha tema Marrakesh. Inte för att någon av oss varit där, eller för att vi smakat på mat därifrån, utan för att golvmattan där vi satt inspirerade tankarna. När vi väl bestämt oss var det sedan bara att leta upp för oss nya och spännande recept. Middagen innehöll nya för mig kontrasterande smaker och kryddor som kanel, mynta, spiskummin, koriander, chili, paprika, pistagenötter, russin och harissa… Och en efterrätt där frukt, olivolja och syra mötte sötma och sälta. Smakerna var magiska tillsammans. Jag måste erkänna att vi båda var lite osäkra på hur smakerna skulle fungera tillsammans under själva tillagandet, men vi hade inte behövt oroa oss. Vi fick en härlig middag och nöjda gäster som ville ha receptet. Vad vill jag egentligen beskriva med detta? Jo, att det ibland behöver vi tänka kreativt och våga testa nya saker. Vara öppen för mångfald och olikheter och tro att för oss nya kombinationer kommer skapa ett bra resultat, både i en Marockansk kycklinggryta och inom arbetet.

Arbetshösten kommer innebära möjligheter och utmaningar och det känns så spännande! Tillsammans med olika arbetskamrater på jobbet finns lika mycket olika yrken, erfarenheter och möjligheter som i en Marockansk gryta. Samverkan är en förutsättning för att krydda på arbetet det lilla extra. I Karlskoga och Degerfors är jag stolt över det fantastiska samverkansarbete som finns och kollegorna finns lite överallt, i kommun, hälso- och sjukvård, polis, studieförbund, kyrkan och idrottsförbund.

Tillsammans kan vi göra skillnad! I höst kommer det brottsförebyggande arbetet stärkas, barns rättigheter lyftas ytterligare, nya ungdomar ha möjlighet att ingå i Ungdomsfullmäktige, nya tjejer kan få Dansa och Pausa och barn kan få stöd i Rymden och kunskap om psykisk hälsa kommer prioriteras ytterligare. Ingen kan göra allt men tillsammans är vi starkare och vi har dessutom kul på vägen!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.