• onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Länet i topp med eko-kor

Konsument
PUBLICERAD:
Fyra av tio mjölkkor i Örebro län är ekologiska.

Det finns närmare 59 000 ekologiska mjölkkor i Sverige, vilket motsvarar 18 procent av det totala antalet mjölkkor. På länsnivå är andelen högst, 43 procent, i Örebro. Det visar Jordbruksverkets siffror för 2018.

Men det finns problem.

"Just nu finns en överproduktion av ekologisk mjölk, så mejerierna har svårt att ta in nya producenter", säger Birgitta Johansson, rådgivare inom ekologisk produktion på Jordbruksverket, till Nyhetsbyrån Siren.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.