Wadköping får Turismpris 2019

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Varje år delas Örebroregionens Turismpris ut till aktörer som på ett speciellt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen i länet. I år gick priset till Friluftsmuseet Wadköping som enligt juryn är både pigg och påhittig.

Det är den regionala destinationsgruppen som representeras av länets tolv kommuner, tillsammans med Region Örebro län som utser vinnaren. Priset delades ut på Promotionfrukosten på slottet.

I nomineringen står: "Friluftsmuseet Wadköping, Örebros gåva på 700-årsdagen, har de senaste åren förvandlats från en trevlig, men kanske lite sömnig, 50-åring till en sprudlande vital och populär 50-plussare. Nya gångvägar över kullerstenarna har gjort området tillgängligt för alla".

"Tidsenliga klädedräkter och intressanta personporträtt väver tillsammans med platser med ljud av folkliv, hästskjutsar och hundskall ihop dåtid med nutid och väcker nyfikenhet. Idyllen vid Svartån har blivit ett nyfiket besöksmål för hela familjen där en kulinarisk Matmarknad tagit form och på fem år vuxit till en av Sveriges mest delikata. I Wadköping huserar både Cajsa Warg och Markurells."

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.