Romanskonsert i kyrkan

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Anna B Rydberg, lyrisk-dramatisk sopran.
Foto: Privat
Karlskoga församling inbjuder till Mendehlssondagar med föreläsning, konsert och lunchmusik.

Det startar lördagen den 7 september med att Riccardo Gnudi håller föreläsning om Mendelssohns liv och verk på 39;ans café.

Söndagen den 8 september blir det Romanskonsert med Anna B Rydberg med Riccardo Gnudi bakom flygeln i Karlskoga kyrka. Anna B Rydberg är lyrisk-dramatisk sopran och född och uppvuxen i Forshaga i Värmland. Hon inledde sina sångstudier 1995 vid Musikhögskolan i Malmö. Sedan 2002 arbetar hon vid Det Kongelige Teater, Operan i Köpenhamn. La Sacerdotessa i Aida, Miss Jessel i The Tum of the Scres, Siegrune i Valkyrian och Leonora i Maskarade är några av de roller som Anna B Rydberg besuttit under de senaste åren.

Onsdagen den 11 september spelar Riccardo Gnudi Mendelssohns orgelmusik på lunchmusiken i kyrkan.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.