• idag
  28 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Saab lanserar nytt kamouflagesystem

Näringsliv
PUBLICERAD:
Saab Dynamics skall lansera ett nytt kamouflagesystem (bilden illustrerar ej det nya systemet).
Foto: Saab Dynamics
Saab har utvecklat ett nytt kamouflagesystem, benämnt "ARCASe (Advanced Reversible Camouflage Screen emissive). Första presentation för kunder kommer att ske under det årliga mötet med Barracuda User Group vid försvars- och säkerhetsmässan DSEI i London.

ARCASe erbjuder ett multispektralt skydd som ger användaren ett heltäckande skydd även i föränderliga miljöer. ARCASe är Saabs första vändbara kamouflagesystem med termiskt mönster. Systemet kan skydda fordon och andra tillgångar genom att minimera och förändra dess termiska signatur så att de smälter in i bakgrunden.

ARCASe:s visuella mönster är vändbart vilket innebär att det har olika färger på båda sidorna och gör det möjligt för användaren att välja den färg som miljön kräver, utan att det termiska skyddet påverkas.

– Saab har en lång och framgångsrik erfarenhet av att utveckla kamouflagesystem. ARCASe är vårt bästa kamouflage för användning i bruten terräng och är ett värdefullt komplement till vår breda kamouflageportfölj, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.