Kulturell hållbarhet på länsmuseet

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
ÖREBRO 20111115Örebro slott i Örebro centrum Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX / Kod 10080
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Hösten på Örebro läns museum startar med två stora satsningar.

Den ena är Möjligheternas spegel, Sinnenas begär som öppnar på Örebro slott den 5 oktober. Utställningen går tillbaka till industrialismens och konsumtionssamhällets rötter tiden 1810-1850.

Den andra är ett pedagogiskt program med namnet Sensationella gravfynd från plastålder - en framtidsexpedition. Det är en skruvad och humoristisk spegling av vårt samhälle som ska väcka tankar kring västvärldens moderna sätt att leva och konsumera.

Den gemensamma nämnaren är att de vill få besökarna att fundera kring konsumtionssamhället mekanismer och människans möjligheter att följa ett annat levnadssätt som är i balans med planetens gränser. Alla länets skolelever i åldrarna 12-18 år ges möjlighet att göra ett besök.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.