• idag
  2 juni
  27°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   1.9 mm

Klassisk spökhistoria på Länsteatern

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Foto: Illustration: Muhammad Ali
Maria Gripes klassiska spökhistoria Agnes Cecilia har premiär den 27 september på länsteater i Örebro.

Spökhistorien har överförts till pjäs av Anders Duus och Maja Salomonsson som även regisserar. Föreställningen spelas både som offentlig familjeföreställning och för skolår 4-6. I rollerna syns Iwa Boman, Anders Hambraeus, Hanna Hurtig, Katarina Krogh, Johan Marenius Nordahl och Maria Simonsson.

Berättelsen har älskats av generationer barn. Den handlar om Nora som flyttat in i ett gammalt hus med sin fosterfamilj. Där finns något övernaturligt som söker upp Nora när hon är ensam. Hennes liv fylls av hemliga tecken och meddelanden. När hon börjar söka i husets historia ser hon länkar till sitt eget liv.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.