• idag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ny rektor på Lundsberg

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Lundsbergs skola har rekryterat en ny rektor, som tillträder innan vårterminen 2020 enligt ett pressmeddelande från skolan.

Eddy Johansson, 53, kommer närmast från en tjänst som rektor på Sagaskolan i Sigtuna kommun. Han har sedan tidigare 24 års erfarenhet som lärare, internatansvarig, biträdande rektor och rektor vid Sigtunaskolans Humanistiska Läroverk och har även jobbat utomlands.

– Det är med glädje och spänning jag ser fram emot att återvända till en internatorganisation som Lundsberg. Jag ser Lundsberg som en ledande skola i Sverige och Norden och hoppas med min erfarenhet kunna leda skoan till ytterligare utveckling samt stärka det väl fungerande i verksamheten, säger Eddy Johansson i pressmeddelandet.

Eddy Johansson räknar med att flytta in på Lundsberg till våren.

– Eddy har ett kallt huvud, ett varmt hjärta och en tydlig moralisk kompass. Detta är viktiga egenskaper för en rektor på Lundsbergs skola, säger Lundsbergs styrelseordförande Johan von Schéele i pressmeddelandet.

För närvarande är Peter Morfeldt tillfällig rektor och skolchef på Lundsberg.

Skolan grundades 1896 och har elever från hela Sverige och större delen av världen.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.