• idag
  10 aug
  22°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  13 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  14 aug
  22°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lyckad provskjutning för Saab

Näringsliv
PUBLICERAD:
Saab har tillsammans med Boeing genomfört en framgångsrik provskjutning på långt avstånd av Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) i Norge.

Provskjutningen utfördes på Andøya Test Center i Andenes i Norge den 26 september 2019. Syftet var att träffa ett mål i havet på ett avstånd av 130 km. Lavetten som användes vid provet var en specialtillverkat helt fristående 20-fotscontainer.

”Vi har i samarbete med Boeing utvecklat ett mycket kompetent system som erbjuder hög precision på långa avstånd. Vi ser en stor potential för GLSDB eftersom systemet ger väpnade styrkor runt om i världen en långräckviddig artillerikapacitet, vilket det idag finns en stor efterfrågan på”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, i ett pressmeddelande.

GLSDB ger land- och sjöbaserade styrkor en mobil och organisk kapacitet att bekämpa mål som hittills legat utanför deras räckvidd. Detta är möjligt genom att utnyttja systemets inneboende manövrerbarhet och precision.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.