• idag
  5 juli
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   2.6 mm
 • måndag
  6 juli
  18°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Presentera en tidsplan

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill ha en tidsplan för öppnandet av BB i Karlskoga.
Foto: Roger Gleisner
Vid hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i Örebro 28 augusti beslutades att förlossningsverksamhet ska erbjudas vid Karlskoga Lasarett och att arbetet med att återöppna BB skulle genomföras skyndsamt.

Nu är vi inne i mitten av november och inget har hänt samtidigt som vi de senaste dagarna har sett uttalanden från tillförordnade sjukvårdsdirektören som säger att det kan ta tid.

Det har redan tagit tid, det är nog nu, vi i Karlskoga accepterar inte tjänstemännens maskande längre!

Nu är det dags för Karin Sundin och Andreas Svahn att gå från ord till handling, allt annat visar att det hela tiden bara varit ett politiskt spel. Att försöka gömma sig bakom tjänstemännen övertygar ingen längre.

Till exempel finns en annan liknande kommun i en annan Region där den ansvarige chefsläkaren gör en helt annan bedömning än vad Gill Kullberg gör, Terje Blomstrand säger ” Det går att bedriva patientsäker förlossning utan neonatala vårdplatser. Vården blir dessutom mer tillgänglig och därmed mer jämlik oberoende av var man bor i landet.” Blomstrand är chefsläkare med samma ansvar som Kullberg, samma lagar och regler gäller i hela Sverige, vad är skillnaden? – Region Örebro län är en politiskt styrd organisation och i slutänden är det politiken som har det högsta ansvaret, Sundin och Svahn måste visa ledarskap och det första som bör göras är att upprätta en tidsplan.

Är det något som jag har lärt mig under min korta tid i politiken så är det att ett beslut utan tidsplan har en tendens att i bästa fall dra ut på tiden, i värsta fall inte få någon verkställighet alls.

Jag själv och sannolikt en majoritet av innevånarna i Karlskoga och regionen runt omkring vår kommun har tappat tålamodet, nu är det dags att presentera en rimlig tidsplan så att personalen och inte minst alla blivande föräldrar vet vad som gäller och kan se fram emot en avslutning på året utan oro.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande