• idag
  14 juli
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • onsdag
  15 juli
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  16 juli
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Att överleva Storängsrondellen

Insändare
PUBLICERAD:
Ännu en cyklist deltar i trafikdebatten.
Som en cyklist från Degerfors har påpekat i en insändare så är risken tämligen stor att man råkar illa ut i den mycket livligt trafikerade Storängsrondellen.

Det finns dock en möjlighet att helt undvika rondellen.

I anslutning till Aggerudsskolan så finns det en gång och cykeltunnel under Degerforsvägen, därifrån kan man ta sig till Aggeruds- spåret vidare till Finnebäck. Från Finnebäcksvägen finns en cykelbar gångstig till Äspenäs, gångstigen kan dock bli halkig efter regn då leran blir hal.

Det blir förvisso en tämligen lång omväg men det kan det vara värt.

Ett sätt att minska olycksrisken för cyklister och gående i anslutning till Storängsrondellen vore att anlägga cykel och gångpassager några tiotalsmeter från själva rondellen så att det blir mindre antal med håll varifrån bilarna snabbt kan dyka upp.

Som det är nu kan en korsande bil snabbt dyka upp från de bilar som befinner sig i rondellen eller bilar som just är på väg in i rondellen eller från bilar som korsar anslutningsvägen från bägge hållen. Att hastigheten på Degerforsvägen i anslutningen till rondellen är nedsatt till 50 km/h är det heller inte alla bilister som har observerat.

Det blir helt enkelt för svårt att hålla reda på alla bilar i anslutning till rondellen för att det skall bli säkert för en cyklist och gångtrafikant att passera en anslutningsväg till Storängsrondellen.

Roland Nilsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.