Åtal: Körde bil påverkad och vårdslöst i centrum

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Rattfylleri och vårdslöshet i trafiken.
Foto: Johan Nilsson/TT
En 28-årig man har åtalats på två punkter – rattfylleri och vårdslöshet i trafiken.

Det var den 17 augusti som mannen ska ha kört personbil efter att ha intagit alkohol i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,27 milligram per liter.

Enligt åtalet ska han under färden ha brustit i den omsorg och varsamhet som krävs för att undvika trafikolycka.

Färden gick genom centrala Karlskoga, genom rondeller och genom varningsskyltade korsningar i en hastighet som avsevärt översteg tillåten hastighet. Mannen erkänner rattfylleri men förnekar dock vårdslöshet i trafik.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.