Nordea får behålla varumärket Wermlandsbanken

Ekonomi
PUBLICERAD:
En förening som kallar sig Wermlandsbanken hävdade att Nordea handlade i ond tro och endast har som syfte att hindra förening från använda namnet och dess kulturhistoriskt betydelsefulla verksamhet när banken registrerade namnet som varumärke.

Men Patent- och registreringsverket finner inga bevis för att föreningen har använt namnet i någon kommersiell verksamhet och avslår invändningen.

Föreningen menar att den verkat sedan 1990-talet med Nordeas goda minne. Den registrerades 2017.

Wermlandsbanken med huvudkontor i Karlstad var en av Sveriges äldsta privatbanker. Genom fusioner från 1980-talet uppgick den så småningom i Nordbanken, som 2001 blev en del av den nordiska koncernen Nordea.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.