Dystert inom industrin

Ekonomi
PUBLICERAD:
Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Inköpschefsindex, som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i november till 45,4, jämfört med 46,0 månaden före.

"Aktiviteten i industrin fortsatte att minska för tredje månaden i rad till nivåer vi inte sett sedan 2012 och ännu finns det inga entydiga tecken på en vändning även om produktionsplanerna var en positiv konjunktursignal i november", skriver Swedbank och Silf, som tar fram indexet, i ett pressmeddelande.

Inköpschefsindex bygger på intervjuer med cirka 200 inköpschefer inom tillverkningsindustrin. Ett indextal över 50 anses tyda på tillväxt inom industrin.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.