• idag
  4 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   3.6 mm
 • söndag
  5 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.2 mm
 • måndag
  6 juli
  18°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fotbollen är viktig

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten menar att alla politiker inte förstår hur viktig fotbollen är för Degerfors.
Foto: Roger Gleisner
Birgitta Höijer, C , gillar tydligen inte fotboll och det får man ju acceptera. Men jag förstår inte varför hon använder fotbollen i negation då hon jämför olika budgetramar i sin insändare 2019-11-30 med rubriken ”Budget i balans”.

Negation av fotbollen i Degerfors förekommer två gånger; 1) då hon jämför underhållskostnaden på våra skolgårdar med underhållet för Stora Valla fotbollplaner och 2) ”De som vill flytta hit önskar göra det inte på grund av fotbollen,..”

Hon kan naturligtvis ha rätt i sina påståenden men glöm inte att fotbollen och Degerfors IF är det som många runt om i landet förknippar med vår kommun .

Jag förstår att ramarna är begränsade och att man inte kan kräva hur mycket medel som helst till fotbollen . Men med dessa negationer som beskrivits ovan så får jag en känsla av att det finns en illvilja till Degerfors IF och fotbollen. Är det Birgitta Höijers och också hela AllianSens uppfattning så blir det tufft för all fotboll i Degerfors både för barn/ungdomar,damer,parafotboll och tipselit och A-lag. All denna verksamhet gör ändock samhälleliga positiva insatser vilket inte är att förglömma.

Fotbollen är förmodligen viktigare för kommunen än vad AllianSen förstår eller vill inse tror jag. Om inte Degerfors IF får rätt förutsättningar och/eller inte kvalificerar sig för spel i den svenska elitfotbollen (superettan eller allsvenskan), så innebär det med största sannolikhet att fotbollsgymnasiet eller kanske till och med all gymnasieverksamhet? i Degerfors kommun är till ända! Då kan kommunen stå med en tom skola ,ökade kostnader i form av interkommunala bidrag till Karlskoga/andra kommuner.

För att lämna fotbollen så krävs det mer tydlighet och klarlägganden om VAD Alliansen vill göra för att få en budget i balans och framför allt HUR detta ska gå till?

Detsamma gäller även för kommunalrådet Johanna Svärd , S, som hade ett inlägg den 29 november med rubriken”Trygghet och mod” . Där beskrev hon i allmänna ordalag om vad som borde göras i kommunen inom olika områden som kollektivtrafiken,kulturlivet,hälso-och sjukvård och särskilt boende. Det enda ”huret” som beskrevs var återöppnandet av matserveringen på Västergården.

Att gå från ord till handling är ju en förutsättning för att lyckas nå sina mål och visioner så därför är det av största intresse VAD vill AllianSen göra mer konkret även inom dessa områden och framför allt HUR ska det gå till?

Men det kanske kommer förtydliganden från er båda i kommande inlägg?

Anders Eriksson, Degerfors

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.