• idag
  30 sep
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Det här får inte upprepas

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenter får svar.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Svar på insändare ”Skolskjuts för 6-åringar”

Våra barn är det viktigaste vi har och som förälder måste man känna sig trygg när barnet är i förskola/skola eller på väg till eller från hemmet. Att ni genom de incidenter som varit sista veckan tappat förtroendet för resorna till och från förskolan tar jag som skolchef mycket allvarligt på.

Insändaren som besvaras:

Jag har bestämt möte med de ansvariga för den här verksamheten på Länstrafiken under vecka 50 för att diskutera ert ärende och andra incidenter som varit under hösten. Det här får inte upprepas!

Karlskoga kommun har avtal med Länstrafiken som upphandlar skolskjuts för vår räkning enligt den beställning vi gör. I upphandlingen ställs det krav på entreprenören bland annat säkerhets- och kvalitetskrav. Entreprenören är skyldig att följa dessa kvalitetskrav och givetvis att följa trafiklagstiftningen. Som kommun och huvudman är vi ändå ytterst ansvarig för kvaliteten i de tjänster vi erbjuder oavsett vem som utför dem. Jag kan bara be om ursäkt för det som hänt er och garantera att jag gör allt för att detta inte ska upprepas.

Det är bra att ni anmält ärendet till Länstrafiken för hantering. Ni är välkomna att ta kontakt med mig om ni vill ge mig mer information eller har annat ni vill diskutera med mig. Ni når mig genom kommunens Servicecenter.

Jan Strid

skolchef i Karlskoga kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.