• idag
  27 maj
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Föreläsning om ätstörningar

Vård & omsorg
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Att ha en ätstörning innebär att ha en sjukdom som påverkar många olika faktorer i livet. En ung person som drabbas av sjukdomen kan påverkas genom att studier, arbete och fritidsaktiviteter får stå tillbaka, relationerna till familj och vänner påverkas också ofta negativt.

– På ätstörningsenheten behandlar vi årligen cirka 450 patienter i åldrarna 10-60 år. Majoriteten av våra patienter är under 25 år och vi ser att andelen unga som söker har ökat de senaste åren, säger Katarina Lindstedt, som är forskare och behandlare på ätstörningsenheten i Region Örebro län i ett pressmeddelande.

Hon och kollegan Ulrika Rundberg kommer i februari att föreläsa om ätstörningar på USÖ.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.