• idag
  28 okt
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bjuder in järnvägsjättar från EU

Trafik
PUBLICERAD:
"Är reda att sätta spaden i marken, säger Jonas Karlsson, VD Oslo-Sthlm 2.55, efter ett möte med stora företag inom den europeiska järnvägsbranschen.

Merparten av Europas största företag inom järnvägsbranschen samlas idag i Stockholm för att fortsätta diskussionerna om hur man kan realisera en snabbare järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm.

Oslo-Sthlm 2.55 har tidigare arbetat tillsammans med merparten av de bolag som deltog på mötet. Projektet ska innebära att järnvägen byggs minst tio år snabbare än planerat och att det går att hitta intäkter som gör att största delen av kostnaden inte behöver betalas med skattemedel och att den svenska eller norska staten inte behöver ta hela risken.

"Tillsammans med de här aktörerna har vi visat hur det här projektet skulle vara möjligt och lönsamt att genomföra. Viljan från marknaden att jobba vidare med projektet är stor. Det som krävs nu är att regeringarna i Sverige och Norge fångar upp det marknadsintresse som finns och börjar prata med varandra om hur projektet ska genomföras. Det vore olyckligt om politiken missade den här möjligheten", säger Jonas Karlsson.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.