HyttDreva släpper första artisten

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Kulturfesten HyttDreva i Södra Hyttan i Hjulsjöl socken, släpper sin första artist inför sommarens program. Arrangemanget äger rum mellan 31 juli och 2 augusti.

Det är den finska vokalgruppen Tuuletar. Under de senaste åren har de turnerat över hela världen, gjort tre stora asiatiska turneér och uppträtt på både finska och europeiska festivaler. Under 2020 kommer de att turnera för första gången i Australien och Nya Zeeland. Bandet består av Venla Ilona Blom, Piia Säilynoja, Sini Koskelainen och Johanna Kyykoski

HyttDreva är en kulturell mötesplats som upplivar gamla traditioner i Hjulsjö Nya hytta. Det är fjärde gången som den tre dagar långa kulturfesten äger rum. Arrangör är Södra Hyttområdets idéförening och Bredsjö kulturkooperativ.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.