• idag
  6 aug
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

I dag ska det bubbla av kärlek

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:

14 februari! Kärlekens dag, den kommersiella ”köpa blommor & god choklad till älsklingen/vännen/vem man än älskar/tycker om” är här!

Jag älskar den! Eller jag tror jag älskar den just för att jag älskar kärleken så hårt. Den är så fin, tänk att hitta någon som man vågar säga ”Jag älskar dig” till. Det är inget man tar för givet, och när man upplever den renaste kärleken så svävar man på moln.

Jag älskar nog egentligen alla dagar där man väljer att hylla och lyfta fram just den, kärleken till andra människor. Finns det något finare?

Tänk er kärleken mellan en nybliven mamma och bebisen som ligger på det nakna bröstet, eller paret som hängt ihop i 70 år och får plats på ålderdomshemmet tillsammans.

Pirret man har i magen när man funderade på om man skulle våga greppa handen på den man förälskat sig i, och man vågade och insåg att även personen greppade tillbaks.

När man frågade chans på klasskompisarna under skoltiden, hur härligt var inte det när man fick en ikryssad ruta på ”JA”. Såklart var hjärtesorgen desto större om det kom tillbaks med ett ”NEJ”…

Eller första gången efter giftermålet och man får presentera sin partner som man eller fru. Första gången man trevande skickar iväg ett sms eller tryckaren jag och min man hade första gången på Statt´s dansgolv.

Den natten så följde han mig hem i ett spöregn utan dess like, jag fick en puss på kinden sen så gick han vidare till sig. Vad är det man säger? Resten är historia!

Herregud vad man har haft hjärtesorg i sina dagar också. Jag tror jag grät mig genom högstadiet med brustet hjärta till och från. Trodde aldrig man skulle hitta någon som skulle gilla mig. (Mamma och pappa räknades inte).

Men vad visste man då egentligen om kärlek? Ja, såklart trodde jag att jag visste allt om den, och när jag låg och skrek i kudden och snorade efter att ha blivit dumpad så trodde jag liver var slut.

Det behövs inte någon uttalad dag, kärleken ska visas varje dag men på något härligt sätt blir jag väldigt varm i kroppen utav 14 februari.

Jag blir varm i mitt hjärta av att se all kärlek. För alla, ALLA är värda den.

Man vill ju inte vara sämre gällande dagen så det ska strösslas rosenblad och köpas geléhjärtan till fredagsmyset, som ska ätas till fredagens underhållningsprogram.

Det ska skedas i soffan och det ska hånglas för glatta livet. Det ska vara trånande blickar, Amors pilar ska skjutas hejvilt hemma i huset.

Jag hoppas såklart att man någon gång får uppleva kärlek från en annan människa, men den viktigaste kärleken kommer faktiskt från dig själv, till dig själv.

Så idag hoppas jag att det bubblar av kärlek till dig själv och om du har över, sprid ut resten!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.