• idag
  7 juli
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   3.0 mm

Måste avlägsna svartbygge

Politik
PUBLICERAD:
Bygg- och miljönämnden klubbade igenom föreläggandet om att avlägsna svartbygget och fastighetsägaren fick längre tid på sig än vad som först föreslagits.
Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT
Ett Degerforsföretag gör sig skyldigt till svartbygge, då ett lastbilssläp står uppställt på fastigheten utan bygglov.

Sommaren 2018 gjordes tillsynsbesök efter klagomål angående ett lastbilssläp som stod uppställt på en företagsfastighet. Släpet användes som förråd men då det är varaktigt uppställt krävs bygglov, vilket fastighetsägaren informerades om.

Sommaren därpå gjordes nytt tillsynsbesök och släpet stod kvar och användes ännu som förråd. Tre månader senare hörde fastighetsägaren av sig och meddelade att släpet hade flyttats och inte längre användes som förråd, men skulle lagas upp.

I januari konstaterades att släpet står kvar varvid bygg- och miljönämnden beslutat förelägga fastighetsägaren att avlägsna det senast vid halvårsskiftet, vilket är längre tidsfrist än vad förvaltningen föreslagit.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.