• idag
  3 aug
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  21°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ställer in fler evenemang

Nöje/Kultur | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Exempelvis ställs all simundervisning in framöver.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
På måndag skulle ett antal konstnärer ha kommit på besök till kommunerna Karlskoga, Örebro, Nora och Lindesberg. Detta är nu inställt tillsammans med en rad andra evenemang som Karlskoga kommun är med och arrangerar.

Den ukrainska konstnären Mykola Ridnyi skulle ha kommit som gästkonstnär till Karlskoga på måndag 16 mars och stannat i sju veckor, som en del av den nya internationella konstnärsresidenset. Detta är nu inställt.

– Det är regionen som har tagit det här beslutet. Det är tråkigt men förståeligt på grund av situationen vi nu är i, säger Gabriella Menerwa Kaasinen, konstansvarig kultursekreterare vid Karlskoga kommun.

Karlskoga kommun listar på sin webbplats många fler evenemang som också ställs in.

– Det är en lång lista med evenemang. Bland annat en konsert i konsthallen som skulle ha varit nu på lördag, säger Kaasinen.

Löpande aktiviteter ställs in

All simundervisning, allmänhetens åkning och idrottsfritids är några av de evenemang som ställs in. Många av evenemangen som skulle ha genomförts på biblioteket och konsthallen under mars månad har ställts in. Kommunen skriver också att man får vara observant på att fler evenemang kan komma att läggas till i listan.

Frukostmötet angående Värmlandsvägen och Öppet hus för grönstruktur- och vattenplanen kommer att få nya datum.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.