• idag
  30 sep
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Påskparaden tar en paus

Nyheter | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Påskparaden 2020 ställs in med anledning av coronaviruset. Bilden är från 2019.
Foto: Helena Lundberg
Arrangörerna har under rådande omständigheter bestämt att ställa in den årliga påskparaden i Karlskoga.

Som traditionen bjuder brukar onsdagen under påskveckan bjuda på påskparad med sång, dans och glädje i ledning av Ingela "Sopan" Öhman. Men i år har arrangörerna Karlskoga Tidning/Kuriren och Marknadsplats Karlskoga valt att ställa in paraden med anledning av coronavirusets framfart.

I paraden brukar barn från hela Karlskoga samlas. Främst är det barn från förskolor, dagbarnvårdare och med lediga föräldrar som går med i paraden, de flesta utklädda i påskens tema. Och när skolornas påsklov infaller samma vecka så händer det att ett och annat skolbarn gärna går med.

Att årets parad ställs in ses som endast som en paus, nästa år ska paraden förhoppningsvis kunna gå av stapeln igen.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.