• torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Statsbidrag till förskola och elevhälsa

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Skolverket har beslutat att ge två olika statsbidrag till skolverksamheten i Degerfors kommun.

Skolverket har beslutat att ge Degerfors kommun statsbidrag på 347 868 kronor. Pengarna ska användas i för att med olika åtgärder höja kvaliteten inom förskola och fritidshem i år.

Enligt Skolverket får bidraget användas till exempelvis personalkostnader eller för att höja kompetensen hos förskollärare, fritidspedagoger och barnskötare som arbetar inom förskola, pedagogisk omsorg, öppen förskola och fritidshem.

Skolverket har också beslutat att ge kommunen ett annat statsbidrag på 66 080 kronor. Bidraget ska gå till personalförstärkning inom elevhälsan eller till fortbildning för den ordinarie personalen inom elevhälsan.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.