• idag
  29 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ändrar inte dom om grovt rattfylleri

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En Degerforskvinna i 30-årsåldern dömdes av Örebro tingsrätt till tre månaders fängelse för fem åtalspunkter, bland annat grovt rattfylleri. Hon överklagade domen till Göra hovrätt som nu kommit med sin dom.

Kvinnan överklagade domen och yrkade att hovrätten skulle bedöma bilkörningen som rattfylleri och inte grovt rattfylleri och att bestämma påföljden till skyddstillsyn eller, i andra hand, sänka straffet.

Hovrätten ändrar domen, men bara i delen narkotikabrott. I stället för två fall av ringa narkotikabrott så döms hon bara för ett. Annars går hovrätten på tingsrättens dom och fängelsestraffet kvarstår.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.