• idag
  16 juli
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skyddsombud vill ha åtgärder mot smittorisk inom färdtjänsten

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Chaufförerna inom ett taxibolag i länet som kör färdtjänst riskerar att smittas av coronaviruset och åtgärder måste vidtas. Det menar ett skyddsombud på taxibolaget som även har kontaktat Arbetsmiljöverket.

Han skriver att det inte finns skriftliga instruktioner för att desinficera fordon och arbetsutrustning eller rutiner för att följa upp att hygienarbetet fungerar. Samt att det till viss del saknas utrustning för detta. Det finns inga skriftliga instruktioner för att tvätta händer eller använda handsprit eller rutiner för att följa upp detta.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.