• idag
  16 juli
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  20 juli
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Coronabrevet

Familj
PUBLICERAD:
När jag har en stor fråga öppnar bibeln och där hittar jag det bästa svar.

Vad hade aposteln Paulus skrivit till oss idag om han levt? Kanske hade han skickat oss 1:a Coronabrevet. Klassisk kristen tro i modern tappning av kyrkoherde Sussie Kårlin. Jag citerar:

Hälsning

Från Paulus, genom Guds vilja kallad att förmedla evangelium och tröst till alla de spridda i förskingringen genom Corona. Nåd och frid från Gud, vår fader, och herren Jesus Kristus.

Välsignad är vår Gud, barmhärtighetens fader och all trösts Gud. Han tröstar oss i alla våra svårigheter och bär oss genom våra lidanden.

Uppmaning till förbön

Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar, presidenter och statsministrar- för alla som har makt. Att be så är riktigt och behagar Gud. Jag uppmanar er, bröder och systrar, att vara överens och inte dela upp er i olika läger, utan stå eniga i bön och i de riktlinjer som ges er av folkhälsomyndigheten. Där finns den vishet som kan rädda liv och göra er fläckfria från smitta.

Guds kärlek genom Jesus Kristus

Sök andras bästa

Kärlekens väg

Jag vill åter igen be er om att stå enade och visa varandra ömsesidig aktning. Vi som är starka och friska är skyldiga att hjälpa de svaga med deras bördor och får inte tänka på oss själva. Sträva efter kärleken. Kärleken är tålmodig och god. Den är inte självisk och den brusar inte upp. Tänk på detta innan ni hamster toalettpapper eller Alvedon. Det är saligare att ge än att få, och Gud älskar en glad givare. Ty nu är ingen längre 70-plus eller student, isolerad eller fri, immun eller virusbärare. Alla är vi ett i Kristus. Alla tillhör vi en och samma kropp. Gymnasisten kan inte säga till restaurangägaren: ”jag behöver dig inte” och inte heller Gotlänningar till Stockholmare: ”Vi behöver er inte”. Nej, lider en kroppsdel, så lider också alla de andra. Ni utgör Kristi kropp och är var för sig delar av den.

Hoppet om uppståndelse

Jag tar med er alla i mina böner, ni som till kropp eller själ lider i denna stund. Ni som hostar, snorar och har värk eller feber. Till mina bröder och systrar som förlorat en nära anhörig vill jag påminna om evangeliets kraft, som jag inte skäms för; Vi förkunnar en Kristus som uppstått från de döda. Vad jag säger er är ett mysterium men vår religions hopp. Ty liksom Kristus uppstod från de döda skall också vi få uppstå med honom. Det hoppet sviker oss inte.

Paulus förhoppning om återseende

Min tanke var att fara till er för att bistå med uppmuntran och kunskap i denna tid, men då gränserna är stängda och jag själv under de senaste dagarna upplevt förkylningssymptom stannar jag hemma. Jag längtar efter att få träffa er men är förvissad om att det inte är mina ord som främst stärker er utan Herrens egna: min nåd är allt ni behöver.

Sluthälsning

Här skriver jag med stora bokstäver på egen hand: Hälsa inte längre varandra med en helig kyss. Nej, att avstå denna är i sanning riktigt. Jag vill till och med gå så långt att jag ber er att begränsa era fridshälsande handslag vid era sammankomster. Det kommer en tid, ja den är snart här, då dessa seder åter kan tas i bruk och då ska vi omfamna varandra i jublande glädje, men till dess avstår vi dessa av kärlek för våra bröder. Hälsa alla de heliga, särskilt de som tyngs av oro. Nåd åt er alla.

Ossama Makhoul

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.