• idag
  27 sep
  19°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Fyra anhållna för försök till mord

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Efter att en man blivit knivskuren tillkallades polis till Sandviken på fredagskvällen, rapporterade NA. Senare anhölls tre personer för försök till mord. Under lördagen anhölls ytterligare en person.

Polisen fick in larm om att en person knivskurits strax före klockan 20 i fredags. Larmet drog en stor polisutryckning med 6-7 polisbilar på plats. Av dessa var två hundpatruller.

Den knivskurna mannen var så skadad att han blev förd till USÖ för vård.

Polisen var tidigt väldigt förtegen om vad som skett. Under fredagsnatten och lördagen var utredningen inne i ett väldigt känsligt läge. De hade gripit och anhållit tre personer, men de hade samtidigt uppgifter om att det skulle finnas ytterligare en person inblandad.

Frihetsberövade

Under lördagsförmiddagen kunde den fjärde personen gripas och anhölls direkt, misstänk för försök till mord.

– Vi har nu fyra anhållna. Det innebär att alla som vi vet är inblandade i det som skedde är frihetsberövade. Därför kan vi gå ut med den uppgiften, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen och fortsätter:

– Vi har utredningsmässigt väldigt bra under fötterna vilka de är och även runt det som skett. Tillsvidare är alla fyra misstänkta för försök till mord. Sedan får vi bena ut vad var och än har gjort och om alla kan ha gjort det här brottet. Men det får utredningen visa. Alla har kanske inte deltagit i misshandeln, men som sagt det får den fortsatta polisutredningen visa.

Utredningen har tagits över av åklagare.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.