• idag
  8 juli
  12°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   3.2 mm
 • söndag
  12 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Därför skall vi trösta och bygga upp varandra

Familj
PUBLICERAD:
”Gud har inte bestämt oss till att bli offer för vreden utan till att vinna frälsning genom vår herre Jesus Kristus, som har dött för oss för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi nu är vakna eller sover.

Därför skall ni trösta och bygga upp varandra, så som ni ju också gör.”

Vare sig vi nu är vakna eller sover, är sjuka eller friska, är oroliga eller lugna... Länge tänkte jag försöka skriva en krönika som inte skulle handla om coronans följder eller om den förlamande oro som de flesta känner kring den tid vi befinner oss i. Men alltefter som tankarna gått så är det omöjligt att inte utgå från dagsläget och nämna den oroliga tid som är just nu. Ingen är opåverkad av den just nu. Så här är vi mitt i en verklighet där ovissheten har tagit tag i oss alla och vi tvingas förhålla oss till en vardag som vi anar kommer att förändra vår syn på det samhälle vi lever i lång tid framöver. Det ordet som ekar om och om igen är ordet ”ovisshet”.

Men mitt i allt ovisst växer tecken, viljor och kraft som förut spirat men som nu får näring från människors vilja att lyfta blicken och bidra. Tydliga blir de krafter som vill väl och som har omsorg. Ett möte i en trappuppgång där man med ett leende plötsligt önskar den andre det bästa med orden ”ta hand om Dig! Jag menar det verkligen!” Eller en fikarast där viljan att göra en insats växer och som slutar i att det köps in fikabröd och packas i små fika-påsar som sen körs ut till isolerade äldres dörrar som en tröst i ensamheten och den självvalda karantänen. Tydliga blir de krafter som vill väl och som har omsorg.

”Gud har inte bestämt oss till att bli offer för vreden utan till att vinna frälsning genom vår herre Jesus Kristus, som har dött för oss för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi nu är vakna eller sover. Därför skall ni trösta och bygga upp varandra, så som ni ju också gör.”

Ann Bjerknes

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.