• idag
  4 juni
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   3.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Outokumpu både ökar och minskar

Näringsliv
PUBLICERAD:
Foto: Roger Gleisner
Outokumpus försäljning minskade till 1 615 miljoner euro första kvartalet 2020 (1 715 miljoner euro motsvarande period 2019) medan rörelseresultatet före räntor, skatter, avskrivningar och nedskrivningar ökade till 106 miljoner euro (54 miljoner euro).

Leveranserna av rostfritt stål under första kvartalet minskade med 5 procent jämfört med samma period 2019 och priserna var lägre. Lönsamheten påverkades dock positivt av förbättrad råvarueffektivitet och lägre kostnader.

När det gäller andra kvartalet avstår företaget från att göra någon prognos, detta med hänvisning till det rådande läget i världen. Man förväntar sig dock lägre efterfrågan på företagets produkter. Man räknar med en minskning på 10-20 procent jämfört med första kvartalet.

Företagets vd Roeland Baan konstaterar att företagets effektiviseringsprocess som pågått de senaste fyra åren gör att företaget står väl rustat för att klara av krisen och snabbt komma tillbaka när den är över.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.