• idag
  26 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  28 nov
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Varsel och konkurser ökar i länet

Arbete
PUBLICERAD:
Antalet konkurser och varsel ökar i länet.
Foto: Jessica Gow/TT
Information från Länsstyrelsen i Örebro län visar att den öppna arbetslösheten fortsätter att öka, från 7 038 personer vecka 18 till 7 183 vecka 19.

Antalet nyinskrivna ökade från 340 till 394. Samtidigt blir antalet nyanmälda platser till Arbetsförmedlingen fler. De ökade mellan vecka 18 och 19 från 313 till 524, varav 484 är exklusive ferieplatser.

Antalet konkurser fortsätter att öka i länet. Varslen under perioden 1-8 maj uppgick till 97. För hela april var antalet varsel 169. Branschstatistiken över varsel för april visar att flest varsel i länet varit inom tillverkning, vård och omsorg inklusive sociala tjänster samt hotell- och restaurangverksamhet.

Så här jobbar KT-kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.