• idag
  30 maj
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  19°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Besked om stängning av ortopeden dröjer

Vård & omsorg
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlskoga lasarett. Region Örebro län.
Foto: Roger Gleisner
Ännu inget formellt besked om ortopedmottagningen på Karlskoga och Lindesbergs lasarett. Men Ewald Ornstein, tillförordnad områdeschef opererande och onkologi, kan inte se att det skulle framkomma något skäl till att mottagningarna inte skulle stängas under nio veckor.

– Förslaget ligger och jag vet inte vad som skulle kunna komma fram för att det inte skulle bli verklighet. Jag är rätt säker på att det blir så men det är inte formellt bestämt än, säger Ewald Ornstein.

I snitt under senaste veckorna så besöker fem patienter om dagen, ortopedmottagningen på Karlskoga lasarett och tre patienter besöker i snitt mottagningen på Lindesbergs lasarett.

– Det är inte rimligt att fyra personer tar hand om åtta patienter. Vi reducerar på en minimal del och det är för att de här personerna behövs någon annanstans, där vi har en extrem personalbrist, säger Ornstein.

Inget mål

Det förslag som ligger är att mottagningarna ska hållas stängt i nio veckor för att personalen istället ska finnas till hands på Region Örebros sjukhus. Ornstein garanterar att det inte är tal om någon permanent stängning av mottagningarna.

– Det är inget mål utan mottagningarna kommer att öppna igen, säger han, fast ändå med reservation för att det kan hända saker innan det formella beslutet är taget.

Ornstein reserverar sig också i fråga om personalens semester, då han behöver det formella beslutet för att med säkerhet kunna uttala sig om hur det blir.

Det formella beslutet förväntas att tas under nästa vecka.

Läs mer:

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.