• idag
  1 juni
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bollades mellan sjukhus

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
En patient i 90-årsåldern behövde opereras akut för ett ljumskbråck, men brister i planering och resurser ledde till att hen skickades kors och tvärs i Örebro län innan ingreppet till sist kunde genomföras.

Enligt en lex Maria-anmälan drabbades patienten psykiskt av hanteringen, men operationen gick bra.

Transporten gick först från Örebro till Karlskoga, men där saknades narkosresurs. Tillbaka i Örebro kunde man inte operera akut. Efter två timmars väntan gick färden till Lindesberg där operationen utfördes.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.