• idag
  4 juni
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   3.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bötfäll alla som skräpar ner

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill se tuffare tag mot de som vandaliserar och skräpar ner.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Hur länge ska skadegörelse, nedskräpning och vandalisering få fortgå inom denna kommun? Staden är täckt av ett lager av engångsmaterial från hamburgerierna; utanpå detta tillkommer snusdosor, plåtburkar, fimpar och vodkapavor.

Gärna krossade och sönderslagna, på skolgårdarna och kastade i vattnet från bryggor och från strandkanten. Bryggan längst ut på Näset har sedan länge fått vad den tål - brasved återstår. Några soffor har inte återinsatts längst ut på Näset, för dessa knuffas hela tiden ned eller bars omkring, efter att ha sprayats med graffiti. Dito med picknickborden. Finns inte kol eldar man bord.

Vi borde ha funderingar inom Folkhälsa vad dessa unga sätter i sig. Vi kommer att få en fetmavåg, problem med diabetes och höga blodfetter - precis som i USA.

I söndags morse så var det en kabeltrumma med innehåll som rullats ned i vattnet vid gamla småbåtshamnen. Vad är meningen? Att bara djävlas? Vem hämnas ni på, ni som gör detta? Vem ska plocka upp allt detta, och ersätta allt som slagits sönder? Skattebetalarna?

Nu väntar jag bara på att blöjorna (med innehåll) och toapapper (med innehåll) ska börja svina ned våra stränder. Det vore bra om ordningsmakten kunde göra några tillslag längs våra stränder, några kvällar med bra väder. Bötfäll nedskräpare och fönsterkrossare, smygsupande minderåriga (och deras langare), självutnämnda graffitikonstnärer och vandaliserare. Måttet borde vara rågat!

"Måttet är rågat"

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.