• idag
  2 juni
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   1.9 mm

Fler pedagoger lämnar

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är kritisk mot prioriteringarna i skolan i Karlskoga.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Jonas Bergman Wallin, ditt uttalande är ren och skär populism, men ingen är så dum att de går på jämförelsen gällande gratis mat till anställda inom vård och omsorg med att alla elever på bekostnad av skolan får gå till Boda Borg.

Ni tar pengar från skolan där ni, trots alla löften, åter tänker göra besparingar inför hösten. Att gå till Boda Borg ger elever knappast det de behöver mest, nämligen pedagoger som kan hjälpa dem till en bra framtid. Min undran är också hur du tänker att det skall falla in under lärandemålen? Som det har varit till nu har vi inte fått en krona för att bedriva friluftsdag, men nu passar det!

Om ingen kan sätta käppar i detta hjul, hoppas jag sannerligen att elever får välja när de vill utföra er bestämda aktivitet för det är väl inte så att ni tänker att det skall vara på värdefull lektionstid? Dessutom tror jag, med flera, att gymnasieelever även har annat som de prioriterar högre, men som vanligt har ingen frågat vad vare sig elever eller pedagoger vad vi anser.

Du kanske behöver komma ihåg att elever inte röstar förrän de har fyllt 18, men det får vi pedagoger göra! Var är vår belöning för att vi under Coronatiden sliter många fler timmar än vad som är avtalat? Jo ni belönar med att ge maximalt 1% i lönelyft, vilket är en skymf och kommer att resultera i att fler pedagoger lämnar kommunen.

Ni politiker kanske skulle göra ett besök i skolans värld och förhöra er om vad som behövs i stället för att ta egna beslut och tro att ni blir populära! Kommunen har pengar så ge gärna biljetter till elever, men ta inte pengar från skolan! Låt gymnasiet bestämma och tro inte att de elever vill samma sak som elever i grundskolan.

Susanne Oldenburg Johansson, gymnasielärare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.