• idag
  4 juni
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   3.0 mm
 • söndag
  7 juni
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  8 juni
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tydligen bara floskler

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenterna är kritiska till planerna på att stänga restaurangen på Nickkällan.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Angående artikel om Nickkällans restaurang den 5 maj

När vår mamma flyttade till Nickkällan för 5 år sedan var hon först lite tveksam men vi tyckte det skulle vara ett perfekt boende för henne. Allt i samma hus – restaurang, tvättstuga, fotvård, frisör och hon behövde inte ens åka till lasarettet och ta prover, det fixar personalen på Nickkällan. Under de första åren ringde hon till oss och sprudlade (vi överdriver inte) för hon tyckte det var så trevligt med luncherna och med fikastunderna på eftermiddagarna. Hon blev glad och positiv till livet igen.

Artikeln som kommenteras:

Den här vintern har hon ändrat sig väldigt mycket. Först fick de sluta med fikastunderna på eftermiddagarna, sen stängde restaurangen på helgerna. Hon fick problem med sömnen och blev väldigt orolig. Sen när även personalen fick flytta ur Nickkällans lokaler tyckte hon det var botten. Det blev tomt och ödsligt i lokalerna och en stor oro över vad de ska användas till framöver.

När hon sedan fick läsa i tidningen den 5 maj att det är förslag på att restaurangen ska stänga helt slogs fötterna undan helt för henne. För henne betyder det allt att få sitta tillsammans med sina vänner och äta en god lunch. Att redan på förmiddagen få göra sig iordning, planera vad man ska ha på sig, och att ha något att se fram emot är så värdefullt.

Att åka till Solbringen och äta lunch är inget alternativ för henne. Hon har helt enkelt inte råd med färdtjänst varje dag. Att gå dit funkar absolut inte då yrsel och ork gör att hon bara går korta sträckor utomhus.

Det är inte mycket mamma begär efter ett långt arbetsliv. Social stimulans betyder så mycket för hennes livskvalitet. Mer än vad någon medicin kan åstadkomma.

Sen hur Tony Ring kan hävda att restaurangen är i så dåligt skick och inte har renoverats sedan den byggts. Vore det inte bra at ta reda på fakta innan man uttalar sig?

Karlskoga kommuns nämndmål ”Ett gott åldrande” är tydligen bara floskler.

Döttrarna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.