• idag
  1 juni
  12°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  28°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

KD Senior har ställt en etisk fråga

Politik
PUBLICERAD:
KD Senior i Örebro län har i ett uttalande, som togs fram vid deras årsmöte, ställt frågan, är människovärdet mer värt än penningvärdet?

"I dessa pandemitider finns en rättmätig oro för att ålder utgör grund för prioriteringar inom vården. Det är ytterst en etisk fråga och kräver beslutsfattare med en tydlig inre etisk kompass", skriver de i uttalandet.

"Vid sidan av de många vittnesbörden om fantastiska insatser finns även oroande tankegångar om prioriteringar. För oss kristdemokrater är svaret givet: det okränkbara människovärdet gör att människans värde inte har något med ålder att göra" skriver de i sitt uttalande.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.