• idag
  1 juni
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Besöker gärna Möckelngymnasiet

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tackar ja till en inbjudan att besöka Möckelngymnasiet.
Foto: Roger Gleisner
För en tid sedan svarade jag Susanne Oldenburg Johansson som beskrev sig själv som en ledsen medborgare. Utifrån det perspektivet, alltså till en medborgare, försökte jag bemöta de mest framträdande felaktigheterna i Oldenburgs insändare.

I sitt genmäle på mitt svar väljer då Oldenburg att ta ett helt annat perspektiv och nu handlar det helt plötsligt i princip bara om kommunens gymnasieskola där insändarskribenten arbetar. Utifrån det så får jag också en inbjudan att besöka Möckelngymnasiet. Jag har i och för sig redan besökt Möckelngymnasiet ett antal gånger men aldrig haft äran att träffa Susanne Oldenburg Johansson så ytterligare ett besök gör jag gärna så snart Coronaläget tillåter.

Tidigare insändare i ämnet:

Precis som i sin första insändare för Oldenburg fram ett antal påståenden som inte riktigt stämmer och där det kanske alvarligaste är att läsaren kan få intrycket att gymnasielärarna i Karlskoga skulle ha mycket lägre löner än sina kollegor runt om i Sverige. Vid den senaste löneöversynen för bara några veckor sedan kunde vi konstatera att gymnasielärarlönerna i vår kommun ligger mer eller minde identiska med rikssnittet. Att då som Oldenburg antyder att lärare skulle lockas till andra kommuner beror i så fall inte automatiskt på lönen, i Kumla till exempel ligger medianlönen mer än tvåtusen femhundra kronor lägre per månad. Trots den största krisen sedan 1930-talet satsar Karlskoga kommun över tre miljoner kronor på löneökningar till lärarna och en gymnasielärare kan se fram emot en löneökning på mellan tre till femhundra kronor i månaden. Avslutningsvis vill jag med bestämdhet hävda att jag inte delar Oldenburgs syn på att presentkorten inte skulle ha hjälp många av de mindre affärerna, jag får helt andra signaler som säger att det varit helt avgörande i en positiv riktning. Att många skulle ha handlat på ICA är den sista felaktigheten i Oldenburgs genmäle – presentkorten gäller nämligen på många ställen men inte på ICA.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.