• idag
  2 juni
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  4 juni
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  5 juni
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  6 juni
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   1.9 mm

Elevernas holkar visas i Sågholmen

Familj
PUBLICERAD:
Närmast i bild är Jenny Haglund, Liam Wulfstrand och Sebastian Ågren när holkarna sätts upp i Sågholmen.
Slöjdläraren Ulrika Karinsdotter skriver till tidningen och berättar om den årliga utflykten till Sågholmen – där eleverna i fjärde klass på Bråtensskolan just nu håller en utställning av sina tillverkade fågelholkar.

Efter en promenad från Bråtenskolan i rask takt kommer eleverna i årskurs fyra fram till Sågholmen nära Björkborns herrgård. Här ska de ställa ut sina egentillverkade fågelholkar i anslutning till fjärils- och humleträdgården.

Elever i årskurs fyra har de senaste sju åren fått sätta upp fågelholkar varje år i maj. I år är det nog den kallaste dagen vi haft när vi ställt ut fågelholkarna. Eleverna var väl rustade för väder och vind och tyckte det var en kul grej.

Fågelholkarna har de tillverkat på slöjden under läsåret som gått. Utställningen med fågelholkarna kommer pågå fram tills onsdagen 27 maj. Då får eleverna komma tillbaka, ta ner fågelholkarna och ta hem dem för att sätta upp dem hemma.

Hans Jansson från Naturskyddsföreningen brukar i vanliga fall hälsa på oss när vi sätter upp våra fågelholkar. Han brukar hälsa oss välkomna och berätta om föreningens verksamhet, om natur och miljön. Även Bert Strömberg brukar medverka och berätta historien om Sågholmen, han som har öppnat upp området så det numera är en park.

I dessa coronatider fick eleverna se film i skolan när Hans guidar och berättar om Sågholmen. Guidningen gör eleverna förberedda på sitt besök i området och vi på Bråtenskolan är tacksamma för det fina samarbetet med naturskyddsföreningen.

Eleverna bygger fågelholkarna av återvunnet virke, vi brukar fråga om vi kan ta virke som annars ska slängas när någon byter huspanel eller gör något annat husprojekt. Det brukar aldrig vara något problem att skolan får lite virke.

När vi efter några timmar går tillbaks tillskolan lämnar vi en färgprakt av fågelholkar som syns och lyser härligt i den gröna dungen intill cykelbanan. Vi hinner nästa ända hem till skolan innan det snöblandade regnet faller ner. Som sagt en mycket kall maj dag.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.