• idag
  5 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.2 mm
 • måndag
  6 juli
  18°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Region Örebro län belönar medarbetare för coronakampen

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Region Örebro läns medarbetare belönas för att de sedan en tid tillbaka arbetar under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig.

Som tack för dessa insatser får alla medarbetare i Region Örebro län i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

När det gäller friskvårdsbidraget inom Region Örebro län omfattar det i dag för de flesta ett årligt bidrag till friskvårdande aktiviteter motsvarande 1 000 kronor per anställd och år. Den summan kommer nu att utökas, och det kommer att göras i två delar. Den ena delen, 1 000 kronor, kommer att bli ett permanent tillägg medan den andra delen, 1 000 kronor, är specifik för detta pandemiår.

"I en situation som den här tror jag det är viktigt att vi hittar saker som bidrar till en känsla av normalitet och som ger en chans till återhämtning, och där kan nog träning och andra typer av friskvård spela en central roll. Därför har vi valt kombinationen av ett gåvokort och ett utökat friskvårdsbidrag som i år ger varje medarbetare 3 000 kronor på friskvårdskontot och därefter 2 000 kronor per år" säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Beslutet beräknas medföra kostnader om cirka 25 miljoner kronor för 2020, och 15 miljoner kronor för kommande år. Kostnaden ska belasta regionstyrelsens budget och finansieras genom ianspråktagande av regionstyrelsens planeringsreserv.

Så här jobbar KT och Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.