• idag
  5 juli
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   2.6 mm
 • måndag
  6 juli
  18°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Varför ska jag stanna?

Insändare
PUBLICERAD:
Förskollärare undrar vad det finns för anledning att stanna i Karlskoga.
Foto: Leif R Jansson / TT
Hej Tony och resten av kommunledningen. Jag är sen ett år tillbaka nyutbildad förskollärare och har under min studietid haft möjlighet att ha min verksamhetsförlagda utbildning på några av Karlskogas förskolor.

Tänk att det finns så många fina förskolor i Karlskoga och med så fantastiskt engagerad personal. När det väl var min tur att börja arbeta så lockade det att bli kvar i Karlskoga mycket tack vare alla kollegor jag stött på under VFU:n, bra rektorer och bra naturnära förskolor.

Såklart fanns det nackdelar, som exempel lön, många obehöriga kollegor, lågt friskvårdbidrag som är en stor del till att orka med många lyft och hålla sig frisk överlag.

Men jag tackar ändå ja till en tjänst där jag får utmaningar, mycket ansvar och stor möjlighet till att använda mina nya kunskaper, jag ser ju ändå att kommunen satsat på lärarna tidigare.

Jag älskar mitt jobb Tony, jag och mitt arbetslag ställer upp när det behövs, vi ändrar arbetstider när vårdnadshavare behöver trots kort varsel. Vi lånar våra familjers leksaker, verktyg, vi åker på kvällar/helger för att låna fröer, plantor och spillvirke från anhöriga, så vi kan bedriva undervisning allt efter läroplanen.

För stor budget har vi inte, men stora idéer det har vi.

Förstår ju ändå att ni i Kommunhuset vill ha bra resultat, något som vi alla vinner på i längden. Alltså att kommunens barn och vårdnadshavare ska få en trygg, lustfylld och lärorik vardag. Kanske har du själv haft småbarn och förstår vad jag menar?

Nu till saken, efter stor besvikelse över årets löneöversyn på en procent, så skulle jag gärna vilja ha svar på varför jag egentligen ska vara kvar som förskollärare i kommunen? Hela Sverige skriker efter mig och mina kollegor, jag har varken huslån, make eller ett hockeyintresse som håller mig kvar i Karlskoga. Så varför ska jag stanna kvar och hur ska jag locka mina universitetsvänner till min arbetsplats?

30 år kvar i branschen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.